Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

Πασχαλινά κουλουράκια και αυγά!!!

Σήμερα λοιπόν έφτιαξα τα πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία όχι να το παινευτώ, αλλά βγήκαν τέλεια! Συνταγή εδώ. Και μαζί έβαψα και τα αυγουλάκια μας. Κανονικά τη Μεγάλη Πέμπτη τα βάφουμε, αλλά επειδή δε θα προλάβω, τα έκανα σήμερα. 
Αλλά αυτή τη φορά, δεν τα έβαψα όπως συνήθως. Τα στόλισα λίγο διαφορετικά. Έκανα decoupage με χαρτοπετσέτα και τα έβαψα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Για κόλλα χρησιμοποίησα ασπράδι αυγού. Η όλη διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Πώς γίνονται θα δείτε εδώ.

Τα δικά μου αυγουλάκια έγιναν έτσι:Το μέρος του αυγού που έμεινε άσπρο, το έβαψα με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στην αρχή σκέφτηκα να το βάψω με κλασσικές μπογιές, αλλά μετά συνειδητοποίησα πως τα χρώματα ζαχαροπλαστικής δίνουν πιο ωραίο αποτέλεσμα και εκτός αυτού είναι και κατάλληλα για τρόφιμα. Όχι ότι θα φάμε το τσόφλι, αλλά όσο λιγότερα χημικά βάλεις, τόσο καλύτερα!

Μετά στόλισα αυγά και κουλουράκια στις πουά μου πάπιες και όλα μια χαρά!Να έχετε ένα όμορφο Πάσχα φίλοι μου, ανάμεσα σε αγαπημένους ανθρώπους, με υγεία και πολλή πολλή ευτυχία!
 

2 σχόλια: