Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ντουλάπα με εφημερίδα

Λοιπόν, να και η πρώτη κατασκευούλα παρακαλώ...

Ξεκινώ! ταραταταν (τυμπανοκρουσίες...)
Στο μπάνιο μας υπήρχαν κάποια ντουλάπια ξύλινα σε καφέ χρώμα. Έλα μου όμως ντε που το μπάνιο ήταν ασπρόμαυρο. Και βέβαια σαν λωλή με τη διακόσμηση που είμαι, δεν υπήρχε περίπτωση να τα αφήσω έτσι. Στην αρχή τα έβαψα με άσπρη λαδομπογιά, καλά έγιναν δε λέω, αλλά κάτι έλειπε. Οπότε μου έρχεται η επιφοίτηση και ιδού:




Σας αρέσει;

Πώς το έφτιαξα:

Υλικά που θα χρειαστείτε: 
  • ατλακόλ 
  • 2 πινέλα (1 για την ατλακόλ και 1 για το βερνίκι)
  • μπωλάκι
  • νερό
  • εφημερίδες κομμένες σε κομμάτια διαφόρων μεγεθών
  • πόμολα
  • γάντια
  • βερνίκι
Πρώτα απ' όλα παίρνουμε τις εφημερίδες και τις κόβουμε κομμάτια. Σε ό,τι μέγεθος θέλετε. Εγώ εδώ έκοψα κυρίως ορθογώνια σε διάφορα μεγέθη και χρησιμοποίησα τις σελίδες της εφημερίδας που είναι ασπρόμαυρες. Φοράμε τα γαντάκια μας και σε ένα μπωλάκι (δε θα το ξαναχρησιμοποιήσετε για φαγητό έτσι;) βάζουμε ατλακόλ και νεράκι σε ποσότητα τέτοια που να μας γίνει ούτε πολύ πηχτό ούτε πολύ νερουλό ( Αν γίνει πολύ νερουλό δε θα απλώνει καλά πάνω στο ντουλάπι, αν γίνει πηχτό θα αφήσει γρομπαλάκια από κάτω) και το ανακατεύουμε με το πινέλο μας.
Βγάζουμε τα πορτάκια της ντουλάπας τα ακουμπάμε σε μια επιφάνεια που έχουμε στρώσει πρώτα με κάτι για να μην τη λερώσουμε (όχι το λέω για μένα, που καθόμουν και κόλλαγα εφημερίδες πάνω στο νιπτήρα και μετά καθάριζα...) και ξεκινάμε. Απλώνουμε με το πινέλο μας μια μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (ατλακόλ και νερό)  σε ένα μέρος του πορτακίου (καλά το λέω, χι χι χι!). Δεν απλώνουμε όλο το φύλλο με ατλακόλ γιατί μέχρι να κολλήσουμε τα φύλλα της εφημερίδας μας, θα αρχίσει να στεγνώνει. Εμένα κάθε φύλλο έχει ύψος περίπου 1 μέτρο, οπότε υπολογίστε ότι κάθε φύλλο (τη μια του μεριά) τη έκανα σε 4-5 μέρη. Έβαζα κόλλα, κολλούσα εφημερίδες, συνέχιζα... κ.ο.κ.
Αφού κολλήσουμε τις εφημερίδες στο φύλλο της ντουλάπας μας, απλώνουμε άλλη μια στρώση ατλακόλ από πάνω για να κολλήσουν καλά. Μη σας ανησυχεί αν φαίνεται άσπρη η κόλλα, όταν στεγνώσει θα γίνει διάφανη. Αφού περάσουμε όλα τα φύλλα από τη μια μεριά, τα αφήνουμε κάπου να στεγνώσουν καλά (καλά όμως ε;) και ξεκινάμε να κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και από το εσωτερικό των φύλλων. Και τα αφήνουμε να στεγνώσουν κι από αυτήν τη μεριά. Μην ξεχάσετε πριν στεγνώσει το φύλλο να τρυπήσετε με ένα καρφάκι εκείνο το σημείο που μπαίνει το πόμολο, γιατί όταν στεγνώσει άντε να βρεις που μπαίνει τι!
Για πιο όμορφο αποτέλεσμα ντύστε με εφημερίδα και τα σημεία που ακουμπούν τα φύλλα της ντουλάπας όπως εδώ:



Αφού τα κάνουμε όοολα αυτά, περνάμε ό,τι ντύσαμε με εφημερίδα με το βερνίκι για να μη χαλάσει, βάζουμε τα πομολάκια στις θέσεις τους και έτοιμη η σούπερ, ντούπερ, μοδάτη ντουλάπα μας.

 Αν επιλέξετε και με προσοχή τα κείμενα που θα έχουν επάνω τα κομμάτια της εφημερίδας, θα γίνει ακόμα πιο ψαγμένη η ντουλάπα σας. Εγώ έχω κολλήσει από αγγελίες, γελοιογραφίες, κείμενα που μου έκαναν εντύπωση... μέχρι και σταυρόλεξα!
Για πομολάκια μπορείτε να βάλετε ό,τι ταιριάζει καλύτερα. Εγώ έβαλα κάποια πλαστικά από το ΙΚΕΑ (τα 6 τμχ/2 ευρώ).

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από το πριν!

4 σχόλια:

  1. Κι έψαχνα ιδέα για το πως θα αλλάξω την ντουλάπα της βεντουζίτσας!!! Μπορώ να χρησιμοποιήσω χαρτοπετσέτα ή χαρτί περιτυλίγματος αντί για εφημερίδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι Αλεξάνδρα, κι αυτό κάνει. Με το χαρτί περιτυλίγματος σίγουρα. Για τη χαρτοπετσέτα θα θέλει λίγη προσοχή παραπάνω γιατί είναι πιο λεπτό σαν υλικό... Και με τη χαρτοπετσέτα θα σου πάρει πιο πολλή ώρα. Με το χαρτί περιτυλίγματος όμως θα βγει τέλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την χαρτοπετσέτα το σκέφτηκα κι εγώ ότι θα θέλει παραπάνω προσοχή και χρόνο.....θα δούμε κάτι θα σκεφτώ.....θένξ και πάλι για την ωραία ιδέα!!!Κι εσύ και η Ορχιδέα δουλειές μου ανοίξατε!!!χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή