Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σκαλιστή στεφανοθήκη

Σας χαιρετώ, σας χαιρετώ! Πώς μου είστε; Πήγατε διακοπούλες; Ξεκουραστήκατε; Εμείς λίγες μέρες στο εξοχικούλι μας και τις υπόλοιπες σπιτάκι μας!

Λοιπόν... από την ημέρα που κάναμε το θρησκευτικό μας γάμο, ψάχνω να βρω μια στεφανοθήκη για να βάλω τα στέφανα στο εικονοστάσι, αλλά ό,τι κι αν βρίσκω είναι πολύ συνηθισμένο. Μόνο μια φορά είδα κάτι που μου άρεσε, αλλά κόστιζε 200 ευρώ (με την έκπτωση). Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 200 ευρώ για μια στεφανοθήκη κι έτσι σκέφτηκα να τη φτιάξω μόνη μου! Τα λαθάκια μου τα έχω κάνει, αλλά τελικά την έκανα συμπαθητική νομίζω!

Πώς σας φαίνεται;



Πώς την έφτιαξα τώρα:

Πήρα ένα κομμάτι ξύλο, σχεδίασα τα κομμάτια που θα χρειαζόμουν και τα έκοψα.







Αφού τα έκοψα, τα ένωσα με καρφάκια (αν και ήθελε κόλλα μόνο), στόκαρα τις ατέλειες, το έτριψα  και ξεκίνησα το βάψιμο! Στην αρχή το έβαψα όλο καφέ και αφού στέγνωσε το πέρασα 3 χέρια χρώμα (λευκό του πάγου προς ζαχαρί ήταν το χρώμα, είχε περισσέψει από την ανακαίνιση του σπιτιού).



Σκάλισα στην μπροστινή πλευρά ένα λουλουδάκι με 2 φυλλαράκια (όχι και τόσο τέλεια γιατί ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσα το εργαλείο)






 Ένωσα τα κομμάτια με μεντεσέδες




  Έβαλα και 2 κρεμαστράκια για να το κρεμάσω στο εικονοστάσι.



Αφού το έβαψα με το ανοιχτό χρώμα, το έτριψα με γυαλόχαρτο για να φαίνεται παλιό.





 Ύστερα ήθελα να βάλω κάποιο κομμάτι ύφασμα στην πλάτη της στεφανοθήκης, αλλά όταν έβγαζα το ύφασμα από το κουτί που είχαμε αγοράσει τα στέφανα, είδα ότι είχαν στερεώσει αλλιώς το ύφασμα και έτσι έκανα το ίδιο.








Στην πλάτη κόλλησα ένα κομμάτι αφρολέξ









 Κόλλησα στο πλάι χαρτάκια

















 Σφήνωσα το ύφασμα στο πλάι και το στερέωσα με λίγη κόλλα!








Στερέωσα τα στέφανα με λίγη κλωστή στην επάνω και την κάτω μεριά και έτοιμα.



Α! Να μην ξεχάσω, ήθελα να βάλω και τζάμι μπροστά στο κενό, αλλά τελικά έβαλα το χοντρό σελοφάν που είχε το κουτί που τα αγοράσαμε γιατί φοβήθηκα μήπως δεν αντέξει το βάρος του τζαμιού η στςεφανοθήκη.








Ελπίζω να σας άρεσε! Αυτά για την ώρα! 

Πολλά φιλιά!